Het project Stap op de Rode Loper! bestaat uit 3 onderdelen: een evenement, de klassikale voorbereiding op het evenement en een vervolgtraject

 

Voorbereiding in de klas

Met het digitale Boek van de Schrijvers - speciaal voor dit project ontwikkeld - bereidt u met uw leerlingen het evenement optimaal voor. In dit boek staan fragmenten uit de boeken van de schrijvers die uw leerlingen gaan bezoeken. U ontvangt suggesties over hoe de dag het beste kan worden voorbereid. 

Bij deelname ontvangt u het Boek van de Schrijvers automatisch.

 

Evenement

Uw leerlingen zijn de hele dag de VIP's op de Rode Loper. Er wacht ze een gevarieerd programma met uiteenlopende workshops en optredens die alle te maken hebben met lezen, taal en cultuur. 

Een greep uit het programma

  • Zo'n 20 populaire schrijvers lezen voor uit eigen werk en gaan in gesprek met uw leerlingen. Er is volop ruimte om ze het hemd van het lijf te vragen.
  • Optredens van verhalenvertellers en theatermakers.
  • Vertoning van fragmenten uit verfilmde boeken en gesprekken met schrijvers, acteurs en publiek.
  • Workshops poëzie, striptekenen, rap, stop motion animation en light graffiti.

 

Vervolgtraject

Het vervolgtraject borduurt voort op de activiteiten van het evenement. Wij stelden onder andere een boek samen dat u inspireert om nog meer variatie in uw lessen aan te brengen. In dit Boek voor de Docenten vindt u onderzoeken kort en bondig samengevat, kant-en-klare lesideeën, leuke verwerkingsopdrachten, uiteenlopende tips voor lees- en cultuuronderwijs en bezoeken aan culturele instellingen.