Het project Stap op de Rode Loper! bestaat uit 3 onderdelen: de voorbereiding voor het evenement, het evenement zelf en een natraject. 

 

Voorbereiding

Met het digitale Boek van de Schrijvers - speciaal voor dit project ontwikkeld – kunnen uw leerlingen de dag optimaal voorbereiden. In dit boek staan fragmenten uit de boeken van de schrijvers die uw leerlingen gaan bezoeken. Ook worden er bij iedere auteur en fragment vragen gesteld die de leerlingen individueel of klassikaal kunnen beantwoorden. Een tot twee lesuren voorbereiding is voldoende. 

Als u bent aangemeld voor het evenement, ontvangt u het Boek van de Schrijvers automatisch per e-mail.

 

Evenement

Uw leerlingen zijn de hele dag de VIP’s op de Rode Loper. Er wacht ze een gevarieerd programma met uiteenlopende workshops en optredens die allen te maken hebben met boeken, lezen en Nederlandse taal. 

Een greep uit het programma

  • Zo’n 20 populaire schrijvers lezen voor uit eigen werk en gaan in gesprek met uw leerlingen. Er is volop ruimte om ze het hemd van het lijf te vragen.
  • Vertoning van fragmenten uit verfilmde boeken en gesprekken met schrijvers, acteurs en publiek.
  • Optredens van onder andere dichters, rappers en verhalenvertellers.  
  • Workshops striptekenen, rap en poëzie.

 

Natraject

Als docent doet u al veel om van uw leerlingen enthousiaste lezers te maken. Wij stelden onder andere een boek samen dat u inspireert om nog meer variatie in uw lessen aan te brengen. In dit Boek voor de Docenten vindt u onderzoeken kort en bondig samengevat, kant-en-klare lesideeën, leuke verwerkingsopdrachten en uiteenlopende tips voor leesonderwijs.
Het natraject borduurt voort op de activiteiten van het evenement.